НАЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА -НИТ-

Ми смо удружење грађана које се бави повезивањем и умрежавањем домаће интелигенције, образованих, успешних и некомпромитованих људи у циљу промоције најквалитетнијих људи које наша земља има.

Наша организација је потпуно аполитична и не заступа било какве идеје које би за циљ имале дискриминиторски однос према било коме.

Наша идеја је да окупљањем најпаметнијих људи које наша земља има у једну организацију, радимо на стварању здравог социјалног удружења у којем појединици са доказаним квалитетима могу да се међусобно помажу али и зајединчки раде на промоцији правих вредности које су у нашем друштву занемарене. Вредности етичности, слободе, заједништва и активног учешћа у друштвеном животу.

Желимо својим радом и учешћем у разним друштвеним сферама, истакнемо оно што би се звало национална памет. Најхрабрије, најпаметније, најуспешније, најобразованије међу нама, како би апатичност и летаргију становника наше земље успели да разбијемо и истаканемо да су најбољи од нас и даље спремни да се боре за своје људе и своју земљу.

Искрену добродошлицу у нашу организацију желимо свих искреним и поштеним људима којима је стало до себе, породице, улице, града и пре свега, своје земље.