КОРМЧИЈА ВРАЋЕНА РУСИМА

Jуче је свечано извршена примопредаја књиге кормчија у руском дому између удружена национална интелигенција "нит" и представника руског дома и руског народа. заправо ради се о московском препису законоправила светог саве из 1787г ,књиге на основу које је царска русија вековима утемељивала своје црквене и социјалне законе. "И ако је нуђена знатна количина новца за ову књигу чланови удружења су донели одлуку да врате ову књигу руском народу пре свега јер је ово њихова духовна и традиционална тековина" истакао је Владан Долаш члан организације.

"Људе делим на оне са вредношћу и оне са ценом. Е ови који имају вредноста не цену знају шта је пријатељ, брат, држава, комшија и национални интерес земље. То су људи који не могу да се купе а самим тим да издају.
ево видите како нас је наша вредност сада спојила и увезала и колико се само нас међусобно упознало и колико се и здравих економских тема отворило. исплати се бити добар човек." рекао је Бојан Боровчанин председник удружења.

Од преко пола милиона наслова и књига у руском дому ова књига има не само највећу материјалну вредност него је и најстарија књига која ће бити и изложена у руском дому и моћиће да је види сваки човек који се интересује за ову тему и повезаност руског и српског народа.

Подели вест