KORMČIJA VRAĆENA RUSIMA

Juče je svečano izvršena primopredaja knjige kormčija u ruskom domu između udružena nacionalna inteligencija "nit" i predstavnika ruskog doma i ruskog naroda. zapravo radi se o moskovskom prepisu zakonopravila svetog save iz 1787g ,knjige na osnovu koje je carska rusija vekovima utemeljivala svoje crkvene i socijalne zakone. "I ako je nuđena znatna količina novca za ovu knjigu članovi udruženja su doneli odluku da vrate ovu knjigu ruskom narodu pre svega jer je ovo njihova duhovna i tradicionalna tekovina" istakao je Vladan Dolaš član organizacije.

"Ljude delim na one sa vrednošću i one sa cenom. E ovi koji imaju vrednosta ne cenu znaju šta je prijatelj, brat, država, komšija i nacionalni interes zemlje. To su ljudi koji ne mogu da se kupe a samim tim da izdaju.
evo vidite kako nas je naša vrednost sada spojila i uvezala i koliko se samo nas međusobno upoznalo i koliko se i zdravih ekonomskih tema otvorilo. isplati se biti dobar čovek." rekao je Bojan Borovčanin predsednik udruženja.

Od preko pola miliona naslova i knjiga u ruskom domu ova knjiga ima ne samo najveću materijalnu vrednost nego je i najstarija knjiga koja će biti i izložena u ruskom domu i moćiće da je vidi svaki čovek koji se interesuje za ovu temu i povezanost ruskog i srpskog naroda.

Podeli vest